Тази страница описва условията за участие и правилата за безопасност по време на шествието София Прайд 2017. Организаторите на събитието предприемат сериозни мерки за сигурност. Като масово мероприятие шествието се охранява от множество полицаи. Независимо от това отговорност на всеки участник в събитието е да се запознае и да спазва изброените тук условия, правила и препоръки. Неспазването на някои от условията и правилата може да бъде основание да не бъдете допуснати до участие в събитието или да бъдете отстранени в хода на провеждането му.

Приканваме участниците:

– преди и след шествието да се движат на групи, без да показват аксесоари с цветовете на дъгата или други символи, отличаващи ги като нехетеросексуални, трансджендър, интерсекс хора или хора подкрепящи шествието.

– да дойдат зад Паметника на Съветската армия (Княжеска градина, София) — страната откъм ул „Ген. Йосиф В. Гурко“ — между 18:00 и 18:30 ч., защото присъединяването по време на шествието няма да бъде възможно.

– да навлязат в Княжеска градина откъм ул „Ген. Йосиф В. Гурко“ и да избягват навлизане в парковото пространство откъм бул. „Цар Освободител“.

– в случай, че се придвижват с метро, да слязат на метростанция „Стадион Васил Левски“ и да се придвижат пеша.

– да дойдат и да напуснат шествието с метро (метростанция „Стадион Васил Левски“), друг градски транспорт или с такси.

– да не провокират или отговарят по никакъв начин (нито негативен, нито позитивен) на провокации от хора извън шествието.

– да не напускат шествието преди неговия официален край.

– при забелязана нередност да се обръщат към лице с означение като охрана или към полицай.

Няма да бъдат допускани лица, които внасят:

– огнестрелно оръжие, ножове, метални боксове, вериги и др.

– взривоопасни материали и леснозапалими течности (вкл. дезедоранти).

– стъклени бутилки с обем над 50 ml и пластмасови такива с обем над 500 ml. Напитки ще се продават в сборния пункт на прайда.

Няма да бъдат допускани лица под въздействието на алкохол или упойващи вещества, лица, чиято самоличност не може да бъде установена, както и лица за които може да се породи подозрение, че представляват риск за сигурността на участниците или възнамеряват да нарушават обществения ред. Преценката кого да допуснат до участие в прайда е изцяло на организаторите.

Лица под 14-годишна възраст следва да бъдат придружени от родител, попечител или настойник.

Предупреждаваме участниците, че в пространството пред Паметника на съветската армия в Княжеската градина е планирана да се проведе контрадемонстрация, с чиито послания участниците вероятно не биха желали да се сблъскват. По тази причина препоръчваме навлизане в Княжеската градина откъм ул „Ген. Йосиф В. Гурко“.

В случай на инцидент след шествието призоваваме всички участници да известят както организаторите на телефон 0886 101 586 или чрез формата за контакт в Интернет страницата на събитието, така и полицията.