12 май: Откриващо парти Sofia Pride Arts 2018

Откриващото събитие на културната програма на София Прайд, в партньорство с HUGE.bg. Вход свободен, но с предварителна регистрация на www.huge.bg! С участието на Line-up, DJ Soren Luka (France), DJ Kaloo (Bulgaria) и dance performances by Chris Arte (Greece) & Hamington Sanchez (Spain).

“Секс и лудост” – дигитална прожекция на фотографии на Никола Джукич, Сърбия. Базиран в Нови Сад, Никола създава фотографии, разказващи истории от чудатия свят на човешката красота и психика. На границата между кич и гротеска, творбите му проблематизират обичайното представяне на голото мъжко тяло в социо-политически и естетически контекст. „Да бъдеш гей артист в Сърбия е особено трудно, защото хората тук все още гледат на това като на табу, нещо грубо и непристойно, особено говорейки за еротизъм. Мисля, че хората все още се страхуват и живеят с мисленето от 90-те години, че хомосексуалността е болест. Но и това полека се променя, давайки свобода на хората да се изразяват”, споделя авторът.

Час и място: 22:00 ч. във Фабрика 126

13 май: Открит урок по бачата за еднополови двойки

Бачата е танц на взаимно доверие и уважение. В него един от партньорите има ролята да води категорично, но много леко и приятно, а другият да се остави да бъде воден, като същевременно да изразява своята индивидуалност. Често както и в живота :)
Нашите бачата инструктори, Стъни и Йоанна, са танцували на големи европейски сцени и имат дългогодишен опит в преподаването, а от година и половина имат и своя танцова школа в София с една обща мисия – да предадат любовта си към танца на хората и да им покажат още един приятен начин да се забавляват и да откриват нови приятели и емоции!

Час и място: 16:00 – 17:00 ч., Easy Club, ул. „Професор Боян Каменов“ № 6, Студентски град

14 май, 15 май: Dark Age Romance

Пърформанс на Thomas Noesler и Voin de Voin (Jane D and the Vicious Pussy)

Час и място: 19:00 ч., Aether

14 май – 20 май и 28 май – 10 юни: Фотоизложба Balkan Pride

Фотографска документална изложба, представяща кадри и видеа от всички градове, организиращи Прайд шествия на Балканите. Кадрите са предоставени от Прайд организации от Балканите и за първи път проследяват цялата история на движението за равенство под формата на арт проект.

Място: Дом на културата Средец

18 май – 24 май: Love Moves

Седем родни и чуждестранни артисти представят своето търсене в изконната тема за любовта. Пречупена през призмата на стереотипите, законовите ограничения и табутата, забранявана или осъждана, любовта често ни подтиква към етикети, но дори днес – имаме ли наистина свободата да обичаме?

С участието на Севда Семер, Ясен Згуровски, Наталия Ленц, Радостин Седевчев, Пламен Петров, Джон МкКенна, Его Родригес.

Място: Генератор

19 май: Equality Run – Бягане по двойки 3 км

На 19ти май от 11:00 часа в Парк Заимов и в навечерието на Световния ден на свещи в памет на жертвите на СПИН, ще се проведе първото по рода си бягане по двойки по дистанция от 3 км, в което двамата участници ще бъдат завързани един за друг с лента през ръцете. За най-ентусиазираните участниците ще има и награди!

По време на събитието CheckPoint Sofia I Център за сексуално здраве ще извършва анонимно и безплатно тестване за ХИВ, а GLAS Foundation ще раздадат информационни материали и презервативи. На място всеки ще може да получи консултация по темата от доброволци на организациите.

Събитието се осъществява с подкрепата на Програма за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и Sofia 2018 – Европейска столица на спорта.

Час и място: 11:00 – 13:00 ч., парк „Заимов“

19 май: Уъркшоп по улична самозащита

Уъркшоп по улична самозащита за справяне с физически и психически атаки и агресия.

Уъркшопът ще е с продължителност 3 часа и ще има както теоретична, така и практическа част. Техниките се базират на китайското изкуство Винг Чун, чиято основна цел е преодоляването на физически по-силен нападател/и в близка дистанция.

Уъркшопът ще се води от сертифицирани инструктори по Винг Чун: Си-джей Алекс Борева и Си-хинг Константин Кръстев.

Час и място: 15:00 – 18:00 ч., Дом на културата Средец, ул. „Кракра“ № 2А

19 май: FLAPSƎ

Когато настоящето изчезне; Когато миналото се превърне в убежище;
Когато сме се скрили от вятъра в сандък със спомени; Когато страхът ОТ се срещне с желанието ЗА…

FLAPSƎ е игра на думи от flaps – ударът на крилете на птицата при полет, и lapse – въздушно течение.

Идея и хореография: Живко Желязков
Танц: Гергана Илиева, Васил Зелямов
Музика и звукова среда: Иван Шопов
Фотограф: Яна Лозева
Графичен Дизайн: Теодора Симова
Проектни координатори: Михаил Байков, Яна Янева
Продуцент: Атанас Маев

15 лв – редовен билет/12 лв – студенти и ученици

Час и място: 19:30 ч., сцена ДЕРИДА (Derida Dance Center)

21 май - 27 май: Кралиците от Ню Юниън

Фотографска изложба на Paul Cliff, Великобритания, проследяваща интимния живот на някой от най-известните drag queens в Манчестър. Paul завършва фотография в Tameside College и придобива широк опит в студийната и черно-бяла фотография. В творбите си той често си партнира с организации, работещи в социалната сфера, показвайки честното лице на хората зад камерата.

+  #FiveFilms4Freedom – селекция кратки филми от Британски съвет.

Място: Дом на културата Средец

25 май: Воугинг работилница

Миряна Ташкова, Виктор Странски и танцьорите от Femmination ще ни запознаят с някои от основните стилове във воугинга.  Воуг (Vogue) или воугинг е силно стилизиран танц, създаден през 80-те години на миналия век. Той води началото си от танцувалната сцена в квартал Харлем (Ню Йорк), и е развит от афроамериканската ЛГБТИ+ общност в града. Също ще ни въвлекат в хореографията, която са подготвили за шествието на София Прайд 2018!

Час и място: 19:00 – 22:00 ч., Фабрика Автономия, ул. „Цар Самуил“ 149

22,00ч. – Куиър парти!

След уъркшопа оставаме за парти, на което ще покажем новите си воугинг умения!

 

Събитието е в партньорство между Sofia Pride Arts & Sofia Pride Sports

26 май: PAPAS IN MOTION

III курс „Актьорство за драматичен театър“, клас проф. д-р Атанас Атанасов

 

PAPAS IN MOTION от Роналд Рудол

превод: проф. Владко Мурдаров

постановка: проф. д-р Атанас Атанасов

сценография и костюми: Теодора Лазарова

хореография: Живко Желязков

пластика и сценичен бой: Весела Хаджиниколова

фотограф: Мария Цветкова

 

В първо действие една дама твърди, че се казва Елизабет. Тя твърди също, че съпругът й освен психотерапевт е и гей. Откритието било направено съвсем случайно и след дълги колебания, Елизабет решава да го съобщи на останалите дами, чиито мъже симпатизират на мъже. Това е началото. Имате възможност или да останете в бара, или да го подминете…

Билетите на касата на учебния театър и в eventim.bg са по 8 лв.

Час и място: 19.30 ч., Учебен театър, НАТФИЗ

27 май: Футболен турнир срещу хомофобията

Футболът е най-популярният спорт в света и принадлежи на всички нас. Всеки трябва да има право да играе, да гледа и да използва футбола без страх от дискриминация. За първи път като част от съпътстващата програма на София Прайд се организира футболен турнир.

Във футболният турнир срещу хомофобия ще се играе на малки врати със смесени отбори от 5+1. Футболният турнир е подкрепен и спонсориран от мрежата FARE.

 

Мрежата FARE e организация, която обединява всички, които работят в посока борба с неравенството и дискриминацията във футбола и използват спорта като инструмент за социално включване.

Час и място: 16:00 – 19:00 ч., Спортен комплекс „Мир и дружба“, ул. „Никола Габровски“ №83, Студентски град

28 май – 10 юни: Balkan Pride

Фотографска документална изложба, представяща кадри и видеа от всички градове, организиращи Прайд шествия на Балканите. Кадрите са предоставени от Прайд организации от Балканите и за първи път проследяват цялата история на движението за равенство под формата на арт проект.

Откриване: 28 май, 18.30 ч., Дом на културата Средец

28 май: Светлина отвътре

на Даниеле Виласана
Финалист за наградата Fotoevidence Book Award с World Press Photo

„Светлина отвътре“ e документален проект на фотожурналистката Даниеле Виласана, изследващ житейските предизвикателства на транссексуални жени в Латинска Америка.

Изложбата е част от програмата и на деветото издание на Месец на фотографията / Month of Photography и се представя в партньорство с FotoEvidence – Documentary Photography and Social Justice.

Откриване и разговор с автора: 28 Май 2018, 18:00 часа, Център за култура и дебат „Червената къща“

29 май – 12 юни: Peeping Toms and Jerries

В изложбата „Peeping Toms and Jerries“ Павел Найденов продължава изследването си, започнало в рамките на проекта „Мултиполис – образите на града“ на The Fridge през 2016 г. В първата реализирана от проекта инсталация той се занимава с непознатите градски места на удоволствието. В „Peeping Toms and Jerries“ пък изучава погледите и чертае техните най-невероятни траектории като линии на желанието.

 

Павел Найденов е български артист и музикант, живеещ във Виена. Следвал е поп и джаз пеене в АМТИИ, Пловдив, след което завършва културен мениджмънт отново в пловдивската академия. Понастоящем следва „Социален дизайн и изкуство като градска иновация“  в университета по приложни изкуства, Виена.

Взема активно участие в концертната дейност на хор Гаудеамус, Пловдив и реализират редица турнета и концерти както в страната, така и в чужбина. В работата си като художник се занимава с теми като принадлежност, субкултури и т.н. Работи с намерени обекти и изображения, експериментална музика и аудио инсталации.

Откриване: 28 май, 18.30 ч., The Fridge

30 май: I DO

Колекция годежни халки за гей двойки на българските бижутери Нева Балникова и Николай Сърдъмов.

Час и място: 19 ч., Sabai

31 май: Star Butterfly

Колекция от концептуални предмети на студио Тезгях – Владислав Кирязов и Мила Върбанова. В тази си колекция студио Т Е З Г Я Х се вдъхновява от клуб културата на Ню Йорк през ранните 90-те години на миналия век и по-точно от култовите личности по онова време като Леди Бъни, Джо Джо Америко, Ричи Рич и други. Извличайки спомени и визуални картини от собственият си архив авторите дават нов облик на обикновени ежедневни битови предмети.

Час и място: 19 ч., Т Е З Г Я Х

1 юни: Семинар по здравословно хранене

В забързаното ни ежедневие все по-рядко ни остава време за пълноценна почивка, достатъчно сън или пък да обърнем внимание на начина си на хранене. В последното събитие от програмата на София Прайд Спорт ще поговорим за основните принципи на здравословното хранене, каква е ролята на храната, почивката, водата и съня в ежедневието ни и как да си изградим балансиран режим, за да бъдем по-здрави и активни.

Час и място: 18:30 ч., A Hub, ул. „Христо Белчев“ 3

1 юни: PARTY – Rainbow Kingdom | Царството на Дъгата

Rainbow Kingdom is here to slay! Club One to One дава старт на Pride Week с Pre-party за Sofia Pride 2018! На 1 юни 2018 отваряме вратите на клуба за хората на дъгата. Пищна, празнична програма – невиждано шоу на сцената на клуба с изпълнения на живо на емблематичните химни на ЛГБТИ общността, Rainbow Queens, Go-Go Boys, балет и танци до зори!

Приходите от вход ще бъдат дарени за организацията на Прайд 2018!

Партито започва точно в 23:30 часа!

Вход: 10 лв. За резервации и информация: 0877 181 343

Място: Club One to One, София, ул. „Позитано“ № 22

2 юни – 8 юни: СОФИЯ ПРАЙД ФИЛМ ФЕСТ

Състезателната програма на София Прайд Филм Фест 2018 ще се проведе от 2 юни до 8 юни в кино Одеон и Дом на киното. Отделно от това, от тази година стартира и паралелна програма, която ще представи ирландски филми.

 

Повече за програмата на филмовия фестивал можете да намерите на интернет страницата: http://www.sofiapridefilmfest.com/ , както и на Фейсбук страницата на филм феста: https://www.facebook.com/SofiaPrideFilmFest/.

Място: Кино „Одеон“

2 юни: СОФИЯ ПРАЙД ФИЛМ ФЕСТ

Преображение

20 мин., България, експериментален

режисьор, сценарист, оператор, актьор: Стефан Ганов

Той е млад и красив и живее в Германия. Понякога той е тя. Искрен е с майка си, тя го разбира и го приема такъв, какъвто е. Няма баща, има вуйчо в България, който познава само част от племенника си – мъжката. Време е за цялата истина.

Награда Jameson за Найдобър български късометражен филм на София Филм Фест 2018

 

Брак

21 мин., България, игрален филм,

режисьор, сценарист и актриса: Слава Дойчева

Една сватба. Едно момиче. Един гардероб. И изборът, който трябва да бъде направен веднъж завинаги – срещу течението или срещу самата себе си.

С подкрепата на Национален филмов център, Berlinale Short Film Station и GoEast Talent Lab

Час и място: 18:30 ч., Дом на киното

2 юни: Zen Play

Zen Play играе с познатите ни концептуални картини, развива болтовете и гайките на установените форми. Лъкатуши и заличава демаркационните линии на съзнанието – там, където свършва една идея и започва друга.

Илюзията за реалност е напълно реална. Мъжът не е мъж, а жената не е жена.

Представлението е за всеки, който не се страхува да порасне надолу.

 

Концепция и хореография: Живко Желязков

Композитор: Иван Шопов

Визуална среда: Полина Стоянова (Jo Iyaa)

Изпълнители: Филип Миланов, Марион Дърова, Диана Александрова

(със специалното участие на Динко Желязков)

Продуцент: Атанас Маев

Час и място: 19:30 ч., сцена ДЕРИДА, Derida Dance Center

3 юни: „На масата“

Театрална премиера на победителя в конкурса на Sofia Pride Arts

Документален вербатим спектакъл, представящ борбата, която ЛГБТИ хората водят вътре в самите себе си, и с която се изправят пред най-голямата институция и мерило на живота си – семейството. Отправна точка в проекта са както разкази в контекста на съвременното ЛГБТИ движение, така и такива, скрити от историята, поради епохата на тяхното случване – годините на комунизма.

Режисура и сценография: Констанца Гецова

Драматургия: Даниел Александров

Участват: Михаил Милчев, Явор Караиванов, Красимира Дуковска, Катерина Стоянова, Ахмед Юмер, Ивайло Валентино-Учанов

Час и място: 19 ч., Червената къща

3 юни: СОФИЯ ПРАЙД ФИЛМ ФЕСТ

Повече от Бог

9 мин, Ирландия, игрален,

режисьор: Кев Кейхил

Скрит под чуждо легло, един набожен лекар неочаквано се изправя пред семейните тайни.

 

Корабът “Мечта”

92 мин, Германия, документален,

режисьор: Тристан Милевски

Веднъж годишно корабът “Мечта” отплава на круиз само за гей мъже. Круизът обещава седем дни слънце, любов и свобода, но на борда са качени и всички лични съмнения и несигурности… Колко мечти ще успее да изпълни корабът “Мечта”?

Берлинале 2017

Час и място: 20:30 ч., Кино „Одеон“

4 юни: СОФИЯ ПРАЙД ФИЛМ ФЕСТ

Човекът с презервативите

12 мин, Ирландия, документален

Режисьор: Кара Холмс

Историята на една шепа ирландци, които в разгара на СПИН епидемията се изправят срещу системата и успяват да спасят стотици човешки животи.

Войници

119 min, Румъния, игрален

режисьор: Ивана Младенович

Смел филм, който смесва измислица и документалност, докато разбива табута с простата си история за невъзможна любов в найбедния квартал на Букурещ. По автобиографичния сценарий на главния актьор – Адриан Шиоп.

Торонто 2017, Сан Себастиан 2017

Час и място: 20:30 ч., Кино „Одеон“

5 юни: СОФИЯ ПРАЙД ФИЛМ ФЕСТ

Аз съм Роджър Кейсмънт

12 мин, Ирландия, експериментален,

Режисьор: Диарбла Уелш

Пленяваща визуална поема, която чрез езика на тялото изследва пътя и посланията на Роджър Кейсмънт – икона на ирландското освободително движение.

 

Марша П. Джонсън – Живот и Смърт

105 мин, САЩ, документален,

режисьор: Дейвид Франс

Една от легендите на транс движението, Марша П. Джонсън, умира при съмнителни обстоятества през 1992 г. Къде е истината?

Трайбека 2017, Международен фестивал за документално кино Шефилд 2017

Час и място: 20:30 ч., Кино „Одеон“

6 юни: СОФИЯ ПРАЙД ФИЛМ ФЕСТ

АЛЬОНА

15 мин, Русия/Германия, игрален/документален,

режисьор: Юлия Граубергер

Поетичен филм за едно обикновено руско момиче, 23-тият ѝ рожден ден и лепкавата тишина на премълчаното.

Общи приказки

88 мин, Тайван, документален

режисьор: ХуЧен Хуанг

Тайванската режисьорка Хуанг знае само, че майка й е лесбийка, и нищо повече. От години, двете живеят като непознати под един покрив и потъват в мълчание. Един ден обаче Хуанг събира смелостта да накара майка си да говори. Ала дали е готова да чуе отсрещната страна?

Награда “Теди” на Берлинале 2017

Час и място: 20:30 ч., Кино „Одеон“

6 юни: Дяволско четене

Underground литературни четения

Час и място: 18 ч., бар Essence

6 юни: GGGang

Обществото, в което живеем, става все по-порнографско. Навсякъде около нас има изобилие от сексуалност и сексуални образи. А в същото време, ние хората, ставаме все по-виртуални.

 

хореография и пърформанс:

Красен Кръстев

костюми: Scilla Ilardo  

звук: Deru, Göem, Andy Sttot

продукция на Théâtre Arsenic, Lausanne

 

Красен Кръстев е хореограф и изпълнител, базиран в Лозана, Швейцария. Завършил е Националното хореографско училище в София. През 1993 г. заедно с Теодора Попова и Лилия Стефчева създава първата компания за съвременен танц в България „Амарант Данс Студио“. Красен продължава танцовото си образование в Швейцария, където учи при световно известния хореограф Морис Бежар в неговото училище Rudra-Béjart (Лозана). През 1996 г. се присъединява към една от най-добрите швейцарски компании за съвременен танц Linga, където работи като изпълнител и асистент.

Час и място: 21 ч., Канаал

7 юни: Big Gay Book Club

Месечна среща на литературния клуб

Час и място: 19 ч., Rainbow Hub

7 юни: СОФИЯ ПРАЙД ФИЛМ ФЕСТ

Без обвързване

23 мин, Ирландия, игрален,

режисьор: Оуен Махер

Брин и Шон се срещат за кратко и само за секс. Шон обаче изпуска последния автобус. Как ще се развие вечерта?

 

Червената крава

90 мин, Израел, игрален,

режисьор: Цивия Баркай

Бени е на 17, различна от всички наоколо, с огнена червена коса и момчешко име. От дете живее само със своя крайно религиозен баща, който се подготвя за идването на Месията. И докато баща й става пообсебен от червената крава, предвестник на спасението, Бени потъва все повече в ръцете на Яел – новото момиче в живота ѝ.

Берлинале 2018, София филм фест 2018

Час и място: 20:30 ч., Кино „Одеон“

7 юни: FB concert by I-vo

Концерт на Иво Димчев с импровизация по текстове, подадени през фейсбук, на тема ХИВ.

Час и място: 20.30 ч., Фабрика 126

8 юни: Различни хора, равни права – дискусия, организирана от Фондация „Фридрих Науман“

В месеца на София Прайд Фондация „Фридрих Науман“ за пореден път организира тематична дискусия. На нея ще се включат както представители на ЛГБТИ общността, така и други, на които тази проблематика не е безразлична.

Час и място: 13:30 – 17:30, Френски институт

8 юни: PURE Pride – Пърформанс

PURE е пърформанс-инсталация. Всеки зрител бива потопен индивидуално в поредица от ситуации и преживявания, чрез които се стимулира въображението и възприятието му за реалността. Публиката/участниците са преведени през различни пространства, в които визуални и сетивни композиции се активират чрез тяхното физическо присъствие .

PURE е втората част от трилогия, вдъхновена от идеята на Спиноза за ВЕЧНОСТ, поставяйки въпросите за раждането и смъртта.

 

Християн Бакалов завършва Държавното хореографско училище – София през 1991 във випуска на Илиян Дрангажов и същата година е ангажиран в трупата на „Младия Балет на Франция” в Париж. Кариерата му на танцьор продължава в Националния хореографски център „Claude Brumachon” в Нант. С тази трупа, в продължение на 7 години, реализира световни турнета в Европа, Латинска Америка, Африка и САЩ. В периода 2000-2005 Християн Бакалов поставя за City Center – Ню Йорк, Theater de Ranelagh – Париж, Консерваторията на Сеул – Корея, Консерваторията на Лион – Франция, Френския театър в Прага, Държавното хореографско училище – София, Балет Арабеск – София и Софийската национална Опера.

През последните 10 години, Християн Бакалов работи със световноизвестни имена в съвременния танц и театър като Робърт Уилсън, Жером Бел, Ян Фабр, Иво Димчев и много други.

През 2009 година Християн Бакалов се установява в Брюксел, участва в създаването на Volksroom, пространството за съвременно изкуство на Иво Димчев.

Християн Бакалов е носител на наградата на „Rayonnement de L’Opera de Paris“. Завършил е педагогика в Националния Център за танц в Париж.

Час и място: 18.30 ч., Фабрика 126

8 юни: СОФИЯ ПРАЙД ФИЛМ ФЕСТ

3-ма приятели

23 мин, Ирландия, игрален,

режисьор: Майкъл Кълпепър

След години на бягство, Фъргъс се завръща у дома за погребението на майка си. Една неочаквана вечер със старите приятели, много наркотици и секс, ще му помогне да намери отново себе си в болката.

 

Найобикновени бащи

74 мин, САЩ, док,

режисьор: Ейми Гелър , Али Хуменук

Съкровен портрет на едно истинско „модерно семейство“. Запознайте се с Ерик и Сандро, гей двойка с две дъщери, родени от Рейчъл – съпруга и майка на още три деца.

Час и място: 19:00 ч., Дом на киното

8 юни: Pre Pride Party

Без вход!

Част от приходите ще бъдат дарени за организацията на София Прайд 2018!

 

За резервации и информация: 0895 931 999

Час и място: 21 часа, Barcode, гр. София, ул. „Княз Борис I“ 95

9 юни: Регионален диалог “Балканските държави в ЕС – права и равенство на ЛГБТИ”

Дискусия за достъпа до равни права на ЛГБТИ хората в балканските страни, които са част от Европейския съюз.

Час и място: 9:00 – 13:00 ч., Френски институт

9 юни: SOFIA PRIDE AFTER PARTY. „PRIDE – In The Name of Love“

Официалното афтър парти на София Прайд 2018!

Стартът на вечерта ще бъде даден от младата надежда на българската DJ сцена Tony Louis, а по-късно неговото място ще заемат познатите вече у нас Sexshooters, които с миксовете си ще ни пренесат директно в клубната атмосфера на космополитен  Лондон. Безспорно обаче вниманието на всички ще бъде привлечено и от новата звезда на drag жанра у нас Pixxel Allien Drag, която с нетърпение очаква първата си официална изява пред широка публика. И още нещо-ритъмът на нощната Extravaganza на Vault ще бъде поддържан до ранни зори от непознати до този момент секси танцьори, които ще разпалят страстите ви до краен предел.

Мястото на новата ни среща е вече добре познатия Party Hall на бул.“ Цар Освободител“ 10 (срещу Руската църква). Вече може да закупите билети в мрежата на http://tickets.re-vault.bg, като за ваше максимално удобство можете да се възползвате от опцията „Мобилен билет“.

 

За резервации и информация: 0893 883 773

Час и място: 23:30 – 06:00 ч., PARTY HALL, гр. София, бул. Цар Освободител 10

9 юни: Born this way!

Час и място: 23:00 ч., Club One to One

За резервации и информация: 0877 181 343

Club One to One, ул. „Позитано“ № 22

10 юни: Final After Pride Party

За резервации и информация: 0895 931 999

Част и място: 06:00, Barcode, ул. „Княз Борис I“ № 95

10 юни: ЛГБТИ зад граница

Среща и дискусия с Balkan LGBTQIA – базирана в Брюксел организация, която защитава правата на ЛБТИ хората и помага на хора от балкански страни, които са в Белгия. Организацията реагира на сигнали за насилие и дискриминация, участва в международни проекти и работи в партньорство с организации от редица европейски държави.

Част и място: 18:00, Rainbow Hub

3 – 10 септември: Balkan Pride – изложба на открито

Фотографска документална изложба, представяща кадри и видеа от всички градове, организиращи Прайд шествия на Балканите.

Място: Градинката пред „Кристал“